Eczacı Milletvekili Öznur Çalık Yeni Eczacılık Yasasını Anlattı

1984-1988 yılları arasında fakültemizin öğrencisi olan, 23. ve 24. Dönem Malatya Milletvekili Ecz. Öznur Çalık 13 Mayıs 2013 tarihinde fakültemizde öğrencilerimizin ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen bir konferans verdi. Öğrenci Kulüplerimizden Farmakademi Kulübünün daveti üzerine fakültemize gelen Çalık yeni çıkan eczacılık yasasını ve eczacılık mesleğinin geleceğine dair görüşlerini paylaştı.

 

         
                   

Kulüp Başkanı Ömer Fatih Başaran ve Dekanımız Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag’ın açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Öznur Çalık öğrencilik yıllarından, Malatya’daki mesleki deneyiminden, oda yönetiminde aldığı aktif görevlerden ve siyasete giriş sürecinden de örnekler sundu. Mezun olduğu okula ilk defa yıllar sonra bir siyasetçi olarak geliyor olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade eden Çalık, 10 yıllık aktif siyaset ve 2 dönem milletvekilliği süresince sağlıkla ilgili önemli değişimlere imza attıklarını ve 1953 yılından beri yürürlükte olan eczacılık yasasını geçen sene çıkarttıklarını hatırlattı.

 

         
                   
           
                   

Yaklaşık 1,5 saat süren oturumda öğrenciler yeni yasaya ilişkin meraklarını ve eczacılık mesleğinin geleceğiyle ilgili kaygılarını dile getiren sorular sordular. Ayrıca öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Fikret V. İzzettin klinik eczacılığın önemine vurgu yaparken, Prof. Dr. İlkay Küçükgüzel de sanayide eczacı sayısının artırılmasıyla aslında işsizlik kaygısının ortadan kalkacağına dikkat çekti. 100 kişiden fazla katılımcının izlediği konferansın sonunda hem kulüp hem de dekanlık tarafından sayın Öznur Çalık’a birer teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.  

 

           
                   

Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 15.05.2013 07:02:41 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM