Öğrencilerimiz EPSA Kongresi için Catania'daydı

Bu yıl 36.sı gerçekleşen EPSA yıllık kongresine İtalya ev sahipliği yaptı. Sicilya adasının şirin  Catania şehrinde gerçekleşen kongrede öğrenciler; gerek eğitim, gerek sosyal ve turistik, gerekse profesyonel anlamda çok yönlü ve faydalı tecrübeler edindi. MUPSA başkanı Rabia Sena Türker ve iletişim sekreteri Göknil Pelin Coşkun birliği temsilen resmi delege olarak genel kurulda diğer Avrupalı eczacılık öğrencileri arasında fikirlerini ve görüşlerini aktarırken; katılımcı olarak katılan genel sekreter Simru Hazal Civan, Uluslararası staj koordinatörü İrem Konuk, Samet Sercan Korkmaz, Betül Şatıroğlu ve MUPSA kurucularından mezunumuz Nilhan Uzman da son derece interaktif ve üretici eğitimlerden oluşan workshop ve eğitimlere katıldılar. Bu yılki kongrenin konusu ‘Specialisation and Educational Opportunities for Pharmacists’ idi ve dünyanın çeşitli ülkelerinden, çeşitli otoritelerden, birliklerden çok değerli konuşmacılar katıldı. Konuşmacılar ve program akışı hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız. 

EPSA kongresinde Uygulama Eczanesi sorumlumuz Uzm. Ecz. Belkıs Ünver fakültemizi temsilen 'aile içi şiddet' konulu bir workshop sundu. Bu aynı zamanda EPSA kongrelerinde gerçekleştirilen ilk sosyal içerikli workshop oldu. Son derece yüksek katılılmlı ve ilgi çekici bu workshopa doktora öğrencimiz Göknil Pelin Coşkun asistanlık yaptı. Çok olumlu geri bildirimlerin alındığı bu workshopla ülkemizde bu konuyla ilişkin eczacıya düşen roller de hatırlatılmış oldu. 

Bunlara ek olarak bu şirin kentin antik sokaklarında kültürel ve tarihi yapıları tanıyıp, Etna’yı patlarken görme şansını yakalayan öğrencilerimiz; bir haftada çok değerli deneyimler edinerek döndüler. Aynı zamanda ‘Internaional Night’ adlı her ülkenin yiyecek ve içeceğini getirerek, geleneksel kıyafetlerini giyerek sergilediği sosyal programda, Türk ekibi olarak kültürümüzü tanıtarak diğer ülkelerin de kültürü hakkında bilgi sahibi oldular. Aynı zamanda daha önceki Twinnet ve Quatrino projelerinden ve önceki yıllarda gerçekleşen kongrelerden edindikleri arkadaşlarla tekrar görüşerek ilişkilerini ve ülkeler arası dostluklarını güçlendirdiler. EPSA ruhunu ve motivasyonunu tam anlamıyla yaşayıp hissetmek adına en güzel etkinliklerden biri olan EPSA Yıllık Kongresi seneye Norveç-Oslo’da gerçekleştirilecek. En yeni haberler ve güncel bilgiler için; www.epsa-online.org adresini ziyaret edilebilirsiniz. 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 10.06.2013 07:50:24 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM