Sırbistanlı Öğrenciler Twinnet Projesi Kapsamında Fakültemizdeydi

MUPSA’nın (Marmara Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği-Marmara University Pharmaceutical Students’ Association) ev sahipliği yaptığı ‘Liderlik Vasıfları, Hasta Bakımı ve Kariyer’ konulu Twinnet Projesinin ilk ayağı 24.02.2013 - 02-03 2013 tarihleri arasında Novartis ve Matsan Group’un desteği ile İstanbul’da gerçekleşti. PSANS’dan (Novi Sad Eczacılık Öğrenciler Birliği) 15, MUPSA’dan 15 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen projenin diğer ayağı Nisan ayının sonunda Novi Sad/Sırbistan’da gerçekleşecek. Proje kapsamında bir hafta boyunca günümüzde klinik eczacılığın önemini, hasta odaklı eczacılığı, bir eczacının okul dışında sahip olması gereken yeteneklerin önemine vurgu yapıldı. Okul sonrası kariyer seçeneklerine geniş bir bakış açısı tutuldu. 

 

 

         
                   
         

Sırbistan'dan 24 Şubat Pazar günü İstanbul'a gelen ve MUPSA kulüp öğrencilerimiz tarafından karşılanan ve 1 hafta boyunca öğrencilerimizin evlerinde ağırlanan 15 kişilik eczacılık fakültesi öğrencisi tüm etkinlikleri ilgiyle takip etti. Programın ilk günü  Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kübra Elçioğlu'nun fakültemizi tanıttığı hoşgeldiniz sunumuyla açıldı. Proje koordinatörlerinden Ecz. Göknil Pelin Coşkun'un Twinnet projesi ve İstanbul hakkındaki kısa konuşmasının ardından Farmakoloji AD Başkanı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu çocukluğundan başlayan akademik serüvenini görsel bir şölenle öğrencilerle paylaştı. İlk oturumun son konuşmacısı olan Dr. Ecz. Buket Aksu’nun kuşak farkını anlattığı keyifli sunumu büyük bir beğeniyle izlendi. İlk günün öğleden sonraki atölye çalışmasında Prof. Dr. Fikret Vehbi İzzettin, Doç. Dr. Mesut Sancar, Öğr. Gör Dr. Betül Okuyan ve bilim dalındaki doktora öğrencileri meslekler-arası klinik uygulama modelinin eczacılık eğitimine katkısını gösteren olgu çalışmalarıyla zenginleştirilmiş bir uygulama yaptırdılar.

         
                   

Programın diğer günlerinde İnsan Kaynakları Direktörü Zümrüt Erdem, Novartis’den Sercen Erdem, Matsan Group’un kurucusu Ecz Atilla Öztürk, sunumlarıyla ilaç sektöründe eczacının yerine değindiler. Programın üçüncü gün öğleden sonrasında Yrd. Doç. Dr. Filiz Arıöz Özdemir ve Ecz. Göknil Pelin Coşkun’un yaratıcı drama konulu atölye çalışmaları programın eğitsel kısmında göze çarpan diğer bir bölümdü.

Programın beşinci gününde Bilim İlaç Üretim Tesisleri gezilerek Türkiye’deki ilaç üretiminin geldiği boyut tanıtıldı.

         
                   

Twinnet Projesi’nde bir araya gelen eczacılık öğrencilerinin sosyal anlamda iş birliği de çok önemli bir kısımdı ve bu sebeple projenin sosyal ayağında İstanbul’un tarihi zenginlikleri öğrencilere tanıtıldı, geziler düzenlendi. ‘Hazine Avı’ başlıklı gezi programında MUPSA Genel Sekreteri Simru Hazal Civan’ın önderliğinde hazırlanan yarışma, en beğenilen sosyal program oldu. Katılımcılar 3 gruba bölünerek yarışma içerisinde, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Cami, Kuru Kahveci Mehmet Efendi, Kapalı Çarşı, Beyazıt Meydanı, Galata Köprüsü ve Galata Kulesi gezdirildi.  

Twinnet Projesi Nedir?

EPSA, liderliğini yaptığı amacı gerçekleştirmenin en etkili yollarından birinin de hareketlilik projeleri olduğuna inanır ve bunun her seviyedeki eczacılık öğrencisi tarafından gerçekleştirilebilmesi gerektiğini düşünür. Bu yüzden, uluslar arası seviyede, sadece tüm bağlı birliklerin bir arada olduğu projeleri değil, iki birliğin kendi aralarında gerçekleştireceği projeleri de destekler. Twinnet Projesi de bu amaçla kurulmuş ve lokal birlik bazında 2 ülkedeki eczacılık öğrencilerinin birbirleri arasındaki işbirliğini, eğitsel programlarını, eczacılık pratiklerini ve deneyimlerini aktarmaları için onlara bir kapı açmaktadır. Projenin amaçları arasında sadece farklı ülkelerdeki farklı eczacılık eğitimleri değil, aynı zamanda özellikle ilaç sektöründe kalifiye bir eczacıdan beklenen’’soft skills’’dediğimiz liderlik vasıflarını öğrenme içerikleri de vardır. Bu tarz eğitimler ise eczacılık fakültelerinin müfredatlarında bulunmaz ve bu sebepten dolayı EPSA bu eğitimlerin önemini proje bazında da göstermiştir.

Mupsa Kimdir

MUPSA(Marmara University Pharmaceutical Students’ Association), yani, Marmara Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği’dir ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde okuyan tüm eczacılık öğrencilerini temsil eder. 1997’den bu yana IPSF (International Pharmaceutical Students’Federation) ve EPSA (European Pharmaceutical Students’ Association) adlı uluslararası eczacılık öğrencileri organizasyonlarına üye olan MUPSA, kar amacı gütmeyen, politik olmayan ve dini amaç içermeyen bir organizasyondur. 2005 yılının 2. yarısından itibaren inaktif olan MUPSA, 2010 yılında 2010-2011 Yılı Yönetim Kurulu tarafından yeniden aktifleştirilmiştir ve çalışmalarına son hızla devam etmektedir.

Twinnet Projesinde yer alan MUPSA öğrencileri; Rabia Sena Türker, Göknil Pelin Coşkun, Simru Hazal Civan, İrem Konuk, Turan Cüez, Ayça Andaç, Naz Çakır, Ece Hallaçeli, Ezgi Sarıyıldız, Didem Öztürk, Saniye Demir, Murat Atasoy, Canberk Yalçın, Duygu Uzun, Faruk Üner, Burcu Yeşildağ, Merve Doğan, Ender Kanpolat

Twinnet Projesinde misafir edilen PSANS öğrencileri; Srdjan Radak, Isidora Tosic, Jelena Barjaktarovic, Ivana Geric, Vladimir Maksimovic, Luka Matkovic, Nina Miljanovic, Dunja Marjanovic, Anja Rasic, Nemanja Askovic, Aleksandra Krulj, Nemanja Jovic, Jelena Vasiljevic, Milica Mima Krga, Jovana Kvrzic.

MUPS olarak Bu Güne Dek Katıldığımız Faaliyetler ve Projeler

EPSA-Annual Congress- EPSA-Yıllık Kongreleri

  • 33rd Epsa Annual Congress 2010-Warsaw-Polonya
  • 34th Epsa Annual Congress 2011-Lizbon-Portekiz
  • 35th Epsa Annual Congress 2012-İstanbul-Türkiye

EPSA Autumn Assembly-Epsa Güz Kongreleri

  • EPSA Autumn Assembly 2010-Helsinki-Finlandiya
  • EPSA Autumn Assembly 2011-Birmingham-İngiltere
  • EPSA Autumn Assembly 2012-Sofya-Bulgaristan

EPSA Summer University-Epsa Yaz Okulları

  • EPSA Summer University 2009-Yunanistan
  • EPSA Summer University 2010-Bulgaristan
  • EPSA Summer University 2011-Warsaw-Polonya
  • EPSA Summer University 2012-Braşov-Romanya

Quatrino Projesi: 2013 Kasım ayı içerisinde projeyi Türkiye’de gerçekleştirmek için çalışmalarımız halen devam etmektedir. Bunun dışında bu zamana kadar yer aldığımız Quatrino Projeleri

  • Stop WeeDream( Kannabis Kullanımına Son) 2011- Romanya
  • Contra Depression(Karşı Depresyon) 2012- Letonya

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi tarafından en son 08.03.2013 07:29:28 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM